Buitengerechtelijke incasso.

Wanneer u te maken krijgt met oninbare facturen, heeft u behoefte aan een partij die zich inzet om de onbetaalde facturen alsnog te innen. En dat natuurlijk zo efficiënt mogelijk. 

Tegelijkertijd wilt u uw goede naam en klantrelatie beschermen. Het is dan essentieel om samen met de debiteur tot een constructieve oplossing te komen. We noemen dit een buitengerechtelijke incasso, zonder tussenkomst van de rechter.

Grofweg verdelen we een buitengerechtelijk incassotraject (of minnelijk incassotraject) in drie verschillende fases: 

Bram helpt je graag verder!

Onze medewerkers adviseren u graag. Heeft u een vraag over uw eigen situatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact op. Bel naar 085-2737181 of vul het onderstaande formulier in.

Vraag overBuitengerechtelijke incasso

Stap 1: Uw incasso-opdracht online indienen.

Uw onbetaalde factuur dient u in via het contactformulier of via info@trustandlaw.nl. Na het indienen van de vordering (of eis) ontvangt u een ontvangstbevestiging. Daarna ontvangt u binnen vijf werkdagen een inlogcode en wachtwoord om uw zaak in het webportaal te kunnen volgen. Hier kunt u de voortgang van uw incasso-opdracht uitgebreid en op elk moment nagaan.

Stap 2: Start buitengerechtelijk incassotraject.

De buitengerechtelijke fase start met het toesturen van een ingebrekestelling naar de debiteur. Daarin staan ook de wettelijke incassokosten en rente vermeld. Als betaling vervolgens uitblijft, nemen wij contact op met de debiteur. Dit doen we schriftelijk, telefonisch of per e-mail. Tijdens dit contact vragen we om opheldering en proberen we om tot oplossing te komen. Bijvoorbeeld door een betalingsregeling te treffen.

Stap 3: Afronding van uw buitengerectelijk incassotraject

Vaak leidt het buitengerechtelijke traject tot een succesvolle oplossing: de debiteur heeft de openstaande factuur volledig of gedeeltelijk betaald of er is een betalingsregeling getroffen. Heeft de debiteur de openstaande factuur dan toch niet voldaan, dan nemen wij contact met u op en bespreken we de mogelijke vervolgstappen.

Voordeel buitengerechtelijke incasso

Het voordeel van een buitengerechtelijke incasso spreekt voor zich. Onder begeleiding van Trust and Law werkt u aan een passende oplossing zodat een juridisch traject niet opgestart hoeft te worden.

Tijdsbesparing

De inzet van een buitengerechtelijk incassotraject bespaart u flink wat tijd, vergeleken met een juridisch traject.

Kostenbesparing

Met een buitengerechtelijk incassotraject houdt
u de kosten relatief laag.

Slagingskans

Uit ervaring weten we dat een buitengerechtelijk incassotraject bij Trust and Law zeer succesvol is.

Snel uit handen nemen

Wanneer u de vordering bij ons indient, nemen wij deze snel van u over en kunt u de zaak binnen vijf werkdagen in het webportaal volgen.

Consumenten

Betaalafspraken

Contactgegevens

Hoefweg 205 B
2665 LB Bleiswijk
085 273 7181

 

Algemene voorwaarden
Privacy statement