Mediaton

Mediation in een incassotraject is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord incasseren, waarbij het uitgangspunt is om de duurzame relatie tussen partijen te behouden.  

Bij mediation gaan we samen, onder begeleiding op zoek naar een oplossing in incassozaken. Deze methode blijkt in de praktijk zeer effectief. Mediation kost namelijk veel minder tijd en geld dan de stap naar een rechter. Het voordeel van mediation is dat beide partijen tot een bevredigend resultaat kunnen komen. Het resultaat kunnen we aanvaardbaar noemen als alle partijen tevreden zijn. Dat kan alleen als beide partijen dat ook echt willen en naar een positieve uitkomst streven.

Hoe we dat doen? Onze mediators zoeken contact en gaan daarna op bezoek bij de betreffende debiteur. Het gesprek begint door eerst goed te luisteren naar het verhaal van de debiteur. Wat speelt er precies? Welke factoren zijn van belang? En welke adviezen kunnen gegeven worden? Daarnaast lichten we de risico’s en consequenties toe die volgen als de debiteur niet meewerkt. Veel zaken blijken eigenlijk heel helder en daarom eenvoudig op te lossen.

Trust and Law heeft veel goede ervaringen met mediation. Wij zijn dan ook enthousiast over deze aanpak binnen incassozaken.

Contact met debituren

Ook als er eerder geen contact mogelijk was, probeert Trust and Law in contact te komen en in gesprek te gaan. Zo gaan we samen op zoek naar de oorzaak en de oplossing van het betalingsprobleem.

Laatste oplossingspoging

Mediation kan de laatste poging zijn om tot een oplossing te komen, voordat een gerechtsdeurwaarder wordt ingezet en een juridisch traject wordt opgestart.

Wij helpen u graag verder!

Onze medewerkers adviseren u graag. Heeft u een vraag over uw eigen situatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact op. Bel naar 085-2737181 of vul het onderstaande formulier in.

Vraag overMediaton

Voordeel buitengerechtelijke incasso

Mediation is een prettige, effectieve en persoonlijke manier om betalingsproblematiek op te lossen. Bovendien laat een persoonlijke benadering van schuldproblematiek zien dat elke zaak meerdere kanten en nuances heeft.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact geeft een gevoel van betrokkenheid en laat zien dat we de zaak eerlijk benaderen.

Onafhankelijk

De mediator neemt altijd een onafhankelijke positie in zodat een dialoog op gang kan komen.

Effectief

Trust and Law ervaart het toepassen van onze mediation services als zeer effectief voor u als klant.

Kosten besparing

Kiest u voor mediation als incassomethode, dan kost u dat minder tijd, energie en geld dan de stap naar een rechter maken.

Consumenten

Betaalafspraken

Contactgegevens

Hoefweg 205 B
2665 LB Bleiswijk
085 273 7181

 

Algemene voorwaarden
Privacy statement