Bij wie kunt u terecht? Bij wie kun je terecht als je schulden te groot zijn om zelf op te lossen?

Stap 1: Gemeente 

Iedere gemeente in Nederland is verplicht om haar inwoners met problematische schulden te helpen. Je kunt dus bij je eigen gemeente schuldhulpverlening aanvragen. Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je een schuldhulpverlener toegewezen die een schuldbemiddelingstraject zal starten. Hierbij wordt jouw financiële situatie in kaart gebracht en wordt er contact gelegd met al je schuldeisers om betalingsafspraken te maken. 

Los je schulden op en ga nu direct naar de website van jouw gemeente. 

Stap 2: Toelating WSNP

Soms kan er geen oplossing gevonden worden via de gemeentelijke schuldhulpverlening. De tweede stap is dan om via de rechter toelating tot de WSNP te vragen (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Wanneer het WSNP traject succesvol is afgerond, kun je met een schone lei beginnen.

Video: Wat te doen bij schulden?

Deze video van Bureau WSNP legt duidelijk uit wat je kunt doen bij problematische schulden, vanaf de eerste stap naar de schuldhulpverlening via uw gemeente.

  • Neem met ons contact op

Heb je vragen over je betaling, je dossier of andere vragen die hieraan gerelateerd zijn? Neem met ons contact op. Dat kan op allerlei manieren. Kies de manier die bij jou past.

info@trustandlaw.nl

+ 31 852 737181

WhatsApp

Postbus 125. 2700AC. Zoetermeer

Send an iDeal link