Debiteurenbeheer & Mediation

Door vroeg dicht op de bal te zitten, worden grotere problemen voorkomen. Door als onafhankelijke derde op te treden in het proces van debiteurenbeheer wordt snel duidelijk waarom een factuur (of set van facturen) niet is betaald. Alle ruis wordt weggenomen en er kan direct worden begonnen met het zoeken naar echte oplossingen. Zo wordt een incassotraject in bijna alle gevallen voorkomen. De relatie blijft behouden en gezond en elke partij weet precies hoe in de toekomst bestendig zaken kan worden gedaan. Kortom een optimale cashflow, zonder afbreuk aan de commerciële relatie en vaak zonder een echt incassotraject.

Er zijn uiteraard ook geschillen. Vaak gaan die gepaard met verwachtingen en emoties. Door mediation in te zetten wordt gezocht naar overeenkomsten en niet de verschillen. Daar ligt vaak de basis van het oplossen van een geschil. En oplossen is nu eenmaal sneller, effectiever dan het tot de laatste snik uitvechten.

Debiteurenbeheer Wat levert goed debiteurenbeheer op?

Natuurlijk is het belangrijk te kijken naar wat goed debiteurenbeheer oplevert. Trust and Law ondersteunt bedrijven bij het opzetten van een eigen strak debiteurenbeheerproces tot en met de uitvoer daarvan. 

Financieel Fit

Minder cashflow uitdagingen door snellere betalingen van openstaande facturen. Uw DSO (days sales outstanding) daalt snel bij een juiste aanpak debiteurenbeheer. 

Groei

Omdat dit deel van uw bedrijfsproces loopt als een geoliede machine is er tijd en geld beschikbaar voor groei. 

Voorkomen van incassotrajecten

Door goed debiteurenbeheer wordt een incassotraject vaak voorkomen. Dat scheelt tijd, geld en frustraties. Daarnaast verstevigt een professioneel debiteurenbeheerbeleid uw zakelijke relaties. 

Rust en focus

U hebt een tot in de puntjes geregeld debiteurenbeheer. Of u dat nu zelf uitvoert aan de hand van onze adviezen of door ons laat uitvoeren. U hebt niet meer de onrust van het "niet weten" maar de rust en het vertrouwen dat het proces zijn werk zal doen. 

Mediation Mediation - wat is dat eigenlijk

Het lijkt bijna een modewoord te zijn "Mediation", maar wat verstaan wij daar nu precies onder? 

Mediation is voor ons een essentieel deel van circulaire incasso. Incasso met het oog op bestendig oplossen van uitdagingen om relaties voor langere termijn te behouden. 

Voor Trust and Law is inzetten op haar eigen rol in de maatschappelijke verantwoordelijkheid heel vanzelfsprekend. 

Vaak wordt Mediation gezien als een stap waarbij iedereen water bij de wijn moet doen. Niets is echter minder waar. Mediation is vooral een stap waarbij door middel van echt persoonlijk contact en oprechte aandacht inzichtelijk wordt gemaakt wat nu het onderliggende probleem is. 

Is dat probleem eenmaal helder, dan kan gericht worden gewerkt aan echte oplossingen. 

Mediation is juist daarom het gereedschap bij uitstek om relaties te behouden en extra kosten voor alle partijen te voorkomen. 

  • Wij helpen u graag verder!

Onze medewerkers adviseren u graag. Heeft u een vraag over uw eigen situatie? Aarzel dan niet en neem gerust contact op.

Bel naar 085-2737181 of vul het onderstaande formulier in.

info@trustandlaw.nl

085 273 7181

Hoefweg 205 B. 2665 LB. Bleiswijk

Invalid Email
Invalid Number